in opdracht

Stoomboot werkt ook in opdracht. Bent u op zoek naar een nummer voor een bepaald project of een bepaalde gelegenheid? Iets dat bij het profiel van Stoomboot past of net helemaal niet? Hij denkt graag met je mee. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van (reclame)projecten waar Stoomboot de afgelopen jaren zijn schouders onder zette. Onderaan kan je alle projecten in één ruk beluisteren. 


Ode aan Vlaams-Brabant

In opdracht van de provincie Vlaams-Brabant vatte Stoomboot de essentie van Vlaams-Brabant in een nummer én een clip. In samenwerking met Absoluut, TRS en Ward Snauwaert. 

Altijd moe maar vrij

In opdracht van de stad Leuven en het jongerenlaboratorium Baas schreef Stoomboot een nummer over de hoogtes en laagtes van het leven als jonge zelfstandige: 'Altijd moe maar vrij'. 

De lente lost de laatste loodjes op

In opdracht van Radio 2 schreef Stoomboot een nummer om de lente verwelkomen. 'De lente lost de laatste loodjes op', ging een eigen leven leiden en werd nog de hele zomer gedraaid. 

Niets zit onherroepelijk vast voor altijd

In het kader van internationale vrouwendag 2020 schreef Stoomboot in opdracht van Markant en CC Den Blank Overijse een voorstelling over sterke vrouwen in de muziek en hoe zij de motor zijn van het feminisme van de eenentwintigste eeuw. 

Gestrest, verstopt en stil 

In opdracht van het Nederlandse NPO 5 en het Amsterdams Kleinkunst Festival schreef Stoomboot een vervolg op de klassieker 'Stiekem met je gedanst' van Toontje Lager. 'Gestrest, verstopt en stil' werd live voorgesteld in de Kleine Komedie in Amsterdam. De Fintro Literatuurprijs

De Fintro is de nieuwe naam voor wat vroeger de Gouden Boekenuil was. In opdracht van Canvas zette Stoomboot de genomineerden van 2016 op muziek. 

Een hart voor zorgacrobaat

Stoomboot schreef in opdracht van het Zorgbedrijf Genk een campagnelied om hun nieuwe campagne 'Hart voor zorg' te ondersteunen.

Alles is cyclisch

Voor 'Omdat we naar de zee stromen' werkte Stoomboot samen met illustrator Wide Vercnocke. Zijn vierde strip 'Drieman' greep Stoomboot zodanig aan, dat hij de graphic novel omzette in een nummer dat hij op de boekpresentatie van 'Drieman' bracht. 


Herinterpretaties

Een update van Zjef Vanuytsels 'De zotte morgen', een Nederlandstalige, ingetogen versie van 'Waterloo' van Abba of een breekbare Eddy Wally, Get Ready of Will Ferdy? Al heel zijn carrière breit Stoomboot verassende covers en vertalingen in zijn livesets. Het spreekt voor zich dat ouder werk van Stoomboot ook steeds in aanmerking komt tot herwerking voor eventuele toekomstige campagnes. 

Bij eventuele interesse kan je steeds vrijblijvend contact opnemen via info@stoomboot.be of +32478332399